planningWaarom iets weten niet betekent dat je het ook kan.

Destin Sandlin van Smarter Every Day heeft een fantastisch experiment gedaan. Hij liet een fiets bouwen die omgekeerd stuurt. Stuur je naar links, dan ga je naar rechts, en omgekeerd. Wat er dan gebeurt? Je ziet het in het filmpje.

Waarom dit zo interessant is? Omdat heel veel promovendi denken dat als ze iets WETEN, dat ze het dan ook KUNNEN. Ze weten over productiviteit, over niet uitstellen, over hoe je moet schrijven, over je dag op een goede manier indelen. En denken dan dat ze alles wat ze weten ook daadwerkelijk kunnen.

En slaan dan voor het gemak de stap van KUNNEN naar daadwerkelijk DOEN nog even over…

Hoe komt het dat veel promovendi vertraging oplopen? Omdat ze denken dat als ze iets weten, dat ze het dan ook kunnen. En het wel eventjes doen. En dat ligt dus niet zo simpel. Daar komt heel wat meer bij kijken.

Hulp en ondersteuning daarbij vragen kan het hele proces enorm versnellen. En dat is lang niet altijd gemakkelijk om dat te doen. Maar doe je het wel, bijvoorbeeld door de hulp van een PhD coach zoals ik zelf ben in te roepen, dan kun je dat proces enorm versnellen.

Hoe ik dat weet? Eigen ervaring: ik heb zelf ook een coach. Want een steuntje in de rug en een objectieve blik is behulpzaam voor iedereen. Altijd.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om door mij ondersteund te worden? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie