schrijven

Het valt niet mee om goede teksten te schrijven. De reden dat sommige academische teksten zo lastig leesbaar zijn, is omdat ze te ‘zwaar’ zijn: ze bevatten teveel passieven, voorzetsels, naamwoordconstructies en meer van dat soort narigheid. Kortom, de teksten moeten op dieet.

 

Moeten jouw teksten op dieet?

 

Op de website van Helen Sword – professor en director van het Centre for Learning and Research in Higher Edacution bij de universiteit van Auckland – is een simpele test te vinden waarmee je erachter kunt komen of je tekst ‘fit’ is. Klik hier  voor de test.

Op de website legt Helen Sword ook uit wat de beperkingen van de test zijn, maar maakt ze ook duidelijk dat bepaalde grammaticale constructies simpelweg maken dat teksten slecht leesbaar zijn. En dat is precies wat de test helder maakt.

Laat het me weten, moeten jouw teksten op dieet?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie