motivatie/inspiratie

Herken je dat? Dat je jezelf doelen stelt, maar dat het lastig is om ze te halen? Dat er deadlines zijn die je mist, dat je plannen maakt, maar je er niet aan kunt houden? Of dat je je laat intimideren door het lege computerscherm op het moment dat je moet gaan schrijven. En dat je vervolgens ongelukkig wordt omdat het niet lukt om je plan te volgen, je je doelen niet haalt, en vervolgens besluit om maar helemaal geen planning meer te maken of jezelf geen doelen te stellen.

Tim Ferriss, onder andere bekend van ‘the four hour work week’, is een succesvol zakenman en online docent. Heeft van alles en nog wat gedaan – heeft een Guinness World Record in Argentijnse tango, was nationaal kampioen Chinees kickboksen, is een investeerder in Silicon Valley, en is bijvoorbeeld gastdocent op de Princeton University. En niet te vergeten: hij leert mensen hoe ze kunnen leren. En heeft een interessant perspectief op het stellen van doelen.

Hoe kun je omgaan met doelen? Tim Ferriss start altijd met een vraag: ‘Am I making this harder than it needs to be?’. Daarover nadenken voordat je start met iets, helpt je om helder te krijgen of je wel de juiste aan het doen bent. Pas als je helemaal helder hebt waar je uit wilt komen, kun je gaan zoeken wat de gemakkelijkste manier is om dat punt te bereiken, dan kun je gaan ‘sjoemelen’, zoals Tim aangeeft.

Een manier van sjoemelen is om jezelf waardeloze doelen (‘crappy goals’) te stellen. In het filmpje zie je waarom dat een heel goed idee is.

 

Kun je het filmpje niet zien? Klik dan hier.

 

Jezelf waardeloze doelen stellen dus, veel plezier daarmee! Het gaat je succeservaringen geven waardoor je productiever en blijer wordt. Mooi meegenomen, toch?

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.     

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie