handige bronnen

Open access, het lijkt meer en meer de norm te worden. En nu zijn ook open web annotations mogelijk via hypothes.is. Met behulp van een bookmark of chrome-extensie kun je annoteren én zien welke annotaties anderen hebben gemaakt. Zo kun je dus gezamenlijk annoteren, bijvoorbeeld met mensen die in dezelfde onderzoeksgroep zitten of die aan hetzelfde project verbonden zijn.In deze post van Terry Elliott legt hij precies uit hoe dat werkt.

Ben je niet zo van het lezen, maar meer van het annoteren van audiomateriaal of video’s? Dan zijn SoundCloud of Vialogues goede alternatieven. Gezamenlijk annoteren maakt dat je gemakkelijker kunt discussiëren, je meer aan het denken gezet wordt en je elkaar kunt ondersteunen. Wat kun je daar nou niet leuk aan vinden?

(En voor de docenten onder jullie: ook heel handig te gebruiken in lessen, bijvoorbeeld omdat het mogelijk is dat studenten elkaars annotaties zien én je hoeft niet van alles te coördineren: publieke notities zijn de default by hypothes.is).

 

 

Schrijf je in voor gratis promotietips

blank

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie